Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Συντομεύσεις στο word

Καθώς έγραφα την προηγούμενη ανάρτηση μου και ήθελα να αλλάξω την γλώσσα γραφής πατώντας Shift+Alt πάγωσε η οθόνη του word και πετάχτηκε ένα άκυρο παράθυρο.
 Αυτό έγινε περισσότερες από μια φορές και επειδή γενικά δεν γράφω πολύ γρήγορα ελληνικά με τόνους αυτό μου έσπασε τα νεύρα κάθε 3 και λίγο να ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος των Vista και να χάνεται ο κέρσορας να γράφω και να μην γράφεται τίποτα. Ώσπου κοίταξα την οθόνη (γιατί μέχρι  τότε κοιτούσα περισσότερο το πληκτρολόγιο) και είδα το εξής .Πάνω από κάθε επιλογή στις γραμμές εργαλείων ένα γράμμα το οποίο πατώντας το εκτελει την ίδια ενέργεια αν το επέλεγα με το ποντίκι.


Δεν το είχα ξανά δει προσπάθησα να καταλάβω κάθε πότε συνέβαινε αυτό και παρατήρησα ότι κάθε φορά που πατούσα ctrl+alt και αμέσως ένα γράμμα γινόταν αυτό. Κάνοντας κάποιες δοκιμές κατάλαβα ότι συνέβαινε πατώντας  το Shift+Alt (να το πάλι έλεος)ή μάλλον πατώντας περισσότερο το Alt  ή έχοντας το πατημένο. Οπότε τώρα γνωρίζω κάποιες επιπλέον συντομεύσεις για το word με το πληκτρολόγιο όπως  
  •  Alt+A ανοίγει το κουμπί του office και στη συνέχεια μπορώ να εκτυπώσω πατώντας Alt+E
  • alt+1 αποθήκευση
  •  alt+4 προεπισκόπηση εκτύπωσης
Τι έμαθα από αυτό;;
1.Ευτυχώς δεν έβαλα στο ερωτηματολόγιο ότι γνωρίζω πολύ καλά το word!! :P
2.Οντως υπάρχουν πολλά να μάθω ακόμα ίσως όχι τόσο προφανή αλλά που σίγουρα περνάνε από μπροστά μου και τα προσπερνάω .Αυτή ήταν και η τακτική μου μέχρι πρόσφατα δηλαδή δουλειά να γίνεται και την επόμενη κάπως θα το μπαλώσουμε τώρα όμως προσέχω περισσότερο τις λεπτομέρειες και  προσπαθώ να μαθαίνω κάτι πιο ολοκληρωμένα τουλάχιστον στα βασικά.

1 σχόλιο: