Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας από τα pop-up παράθυρα

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ανοίγετε μια σελίδα στο internet και μαζί με το παράθυρο που σας ενδιαφέρει να πετάγονται και άλλα άσχετα τις περισσότερες φορές παράθυρα με διαφημίσεις κυρίως.
Εγώ παρακολουθώ μια σειρά μέσω ιντερνετ και κάθε φορά που πήγαινα στην σελίδα για να δω ένα επισόδειο πετάγοταν διάφορα. Αλλά και στο live.24 όπου ακούω συχνά μουσική υπήρχαν διαφημίσεις. Δεν είναι μόνο ενοχλητικά αλλά και επικίνδυνα για την ασφάλεια του υπολογιστή μου γιατί πίσω από αυτά μπορεί να κρύβονται ιοί οπότε έψαξα να βρω κάτι που θα σταματά αυτά τα παράθυρα.
Αρχικά κοίταξα στα Εργαλεία -> Επιλογές -> Περιεχόμενο  και είχα ήδη επιλέξει Φραγή αναδυόμενων παραθύρων.
Επόμενη κίνηση έψαξα αμέσως στα πρόσθετα του firefox καθώς μέσα από διάφορα μαθησιακά γεγονότα είδα ότι σου παρέχει ένα σωρό καλλούδια σίγουρα θα είχε κάτι και για μένα! Βρήκα το Adblock Plus εδώ το εγκατέστησα αμέσως και βρήκα κυριολεκτικά την ησυχία μου.

Στο μέλλον θα ψάξω περισσότερα για αυτό το θέμα μήπως βρω κάποιο antivirus ή άλλο λογισμικό που θα μου κάνει τη δουλειά. Αυτό που έκανα είναι μια προσωρινή,δοκιμαστική λύση αλλά μέχρι στιγμής με εξυπηρετεί
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου