Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Αυτόματη μετάβαση σε σελίδα ενός έγγραφου του Word

Η αφορμη: Είχα μια απορία σε ένα μάθημα και έψαχνα πληροφορίες στο internet.
Πέρασαν δίαφορα pdf και doc αρχεία από μπροστά μου αλλά να που ένα φαινόταν εντός θέματος και ίσως με βοηθούσε.Το ανοίγω λοιπόν ήταν κοντά στις 200 σελίδες .Ωχ! πώς θα βγάλω άκρη τώρα; Ευτυχώς είχε περιεχόμενα αλλά δυστυχώς δεν είχε αυτόματη μετάβαση από  τα περιεχόμενα στη συγκεκριμένη σελίδα.
Η λύση:Τι να κάνω λοιπόν scroll down μέχρι την σελίδα αυτή;
Οχι βέβαια! Αυτό που χρειαζόμουν ήταν να πάω απευθείας στη σελίδα 77. Δεν γνώριζα αν το word παρείχε τέτοια δυνατότητα αλλά ξεκίνησα (όπως έχουμε διδαχθεί και στο μάθημα της διδακτικής ) από την παραδοχή ότι σίγουρα θα υπάρχει.Δεν μπορεί να μην σκέφτηκε κανείς κάτι τόσο απλό και συνηθισμένο.Αρχισα να ψάχνω στις γραμμές εργαλείων κυρίως στην κεντρική ,εισαγωγή , προβολή θεωρώντας ότι εκεί θα υπήρχε  κάτι τέτοιο (δοκιμή και λάθος).Ωστόσο δεν βρήκα κάτι.
Τελευταία επιλογή όπως πάντα google αναζήτηση "αυτόματη μεταφορά σε συγκεκριμένη σελίδα στο word".Ισως η αναζήτηση μου να μην ήταν και τόσο καλή γιατί το βρήκα στον τρίτο σε σειρα σύνδεσμο που άνοιξα. Δείτε στο βίντεο τι έκανα.



Τελικά υπήρχε και σε γραμμή εργαλείων και αυτό το συνειδητοποίησα όταν εμφανίστηκε το παράθυρο

Εύρεση έχω κάνει άπειρες φορές στο word αλλά δεν θυμόμουν ότι εκεί είχε τη δυνατότητα της μετάβασης.

Και πάλι συνειδητοποιώ
  • πόσα πράγματα είναι μπροστά στα μάτια μου και δεν τα βλέπω
  • πόσο λίγο σε βάθος γνωρίζω το word  και πρέπει να ασχολήθω πιο σοβαρά με το word όταν βρώ χρόνο
  • ότι αν δεν χρειαστώ κάτι πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να το μάθω
  • ότι παλιότερα θα το άφηνα και θα το έκανα με τον παραδοσιακό τρόπο ενώ τώρα μπήκα στη διαδικασία να ψάξω,δοκίμασω κάτι καινούργιο και να βελτιώσω την απόδοση μου και τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζομαι τον υπολογιστή ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου